Club Brugge wint Supercup
Bekerwinnaar Club Brugge heeft de Supercup gewonnen. Het won met 0-2 bij landskampioen Anderlecht, na doelpunten van Hermans en Lange.
Club Brugge begon het best aan de partij en klom na negen minuten op voorsprong. Sebastien Hermans mocht na defensief mistasten in de Anderlechtverdediging alleen op doelman Van Steenberghe afgaan en trapte de bal beheerst in doel: 0-1. Club putte vertrouwen uit de openingstreffer en vijf minuten later moest Van Steenberghe zijn kunnen tonen op een kopbal van Lange.

Gaandeweg de eerste helft kwam Anderlecht beter in de partij, maar Lovre (21., schot over), Jestrovic (27., schot gered door Stijnen) en Legear (28., kopbal naast doel) kwamen niet tot scoren. De wedstrijd kon het karig opgekomen publiek zeker boeien en beide teams wisten voor rust nog enkele mogelijkheden te creëren. Vanderhaeghe trapte echter op Stijnen (34.), Legear knalde iets later onbesuisd over (35.) en aan de overzijde kopte Victor op van Steenberghe (38.). Na de pauze was het lang wachten op doelkansen. Verheyen had iets voorbij het uur de 0-2 aan de voet, maar hij raakte niet voorbij Van Steenberghe. Anderlecht stelde daar bitter weinig tegenover en kon Stijnen niet bedreigen. Enkel de ingevallen Iachtchouk kwam dicht bij de gelijkmaker, maar zijn voorzet werd net voor doel weggewerkt.

Aan de overzijde was Van Steenberghe nog attent op een vrije trap van Blondel (80.) en luttele minuten later kwam blauwzwart op 0-2. Een mooie collectieve aanval over Vlaeminck en Blondel belandde bij Lange, die de bal in doel trapte: 0-2 na 81 minuten. De match was gespeeld.

Club won verdiend met 0-2 en verovert zijn 12e Supercup. Anderlecht, dat een behoorlijke eerste helft speelde, kon de bekerwinnaar in de tweede periode te weinig bedreigen en blijft met lege handen achter.