BRUSSEL - Het kerstweekend wordt zonder twijfel het drukste weekend op de Europese wegen, voorspelt Touring in een mededeling. Volgens de automobilistenclub zal er vrijdag ,,moeilijk verkeer met files'' zijn in België, Italië, Oostenrijk en Zwitserland.

In Duitsland, Frankrijk en Spanje verwacht Touring op 24 december ,,druk verkeer met kans op files op knelpunten'' (zoals de toegangswegen tot de wintersportoorden). In Duitsland en Zwitserland is het de dag voordien al druk.

Het terugkerend verkeer zal volgens Touring op zondag 26 december moeilijk zijn in Duitsland en Zwitserland. In het nieuwjaarsweekend worden files verwacht in Oostenrijk, Zwitserland en Duitsland. Het daaropvolgend weekend van 8 en 9 januari dreigen terugkerende toeristen vooral op de Oostenrijkse wegen in opstoppingen te zitten.

Nergens anders in Europa voorspelt de automobielclub ,,zeer moeilijk verkeer met lange files. De enige onbekende blijft het weer. In het geval van sneeuw of ijzel kan het verkeer volledig in de knoop geraken.''

Touring geeft de klok rond informatie over de toestand op het wegennet, de verkeersdrukte en dies meer op het nummer 0900 10 280. Info (over knelpunten, reiswegen, toltarieven, toegestane alcoholgehaltes ...) staat ook op de website www.touring.be.