NAIROBI - Sudanese regeringstroepen hebben bij een aanval in de provincie Darfour een Sudanese medewerker van Artsen zonder Grenzen doodgeschoten. Dat heeft de hulpverleningsorganisatie vandaag bekendgemaakt.

Het Sudanese slachtoffer stond bij een pakhuis van de organisatie in Labado, in het zuiden van Darfour. Hij was de tweede Sudanese medewerker van AzG die in Darfour om het leven werd gebracht. Ook worden 29 Sudanese medewerkers vermist sinds het Sudanese leger op 17 december een aanval inzette op Labado.

Gisteren kondigde de Britse groep Save the Children zijn vertrek uit Darfour aan, omdat sinds oktober vier van zijn medewerkers zijn gedood. Drie kwamen door kogels om het leven en één door een landmijn.

AzG is sinds 4 september actief in Labado en heeft de bewoners al die tijd geholpen met voedsel en medische bijstand. Sinds vorige week de gevechten uitbraken hebben zij de stad echter niet meer kunnen bereiken. De organisatie riep alle partijen op haar neutraliteit en die van haar medewerkers te respecteren.