WAVER - Vannacht zijn twee goederenwagons van een treinstel ontspoord ter hoogte van Waver-Bièrges op de lijn 139 Ottignies-Leuven. Daardoor is er geen treinverkeer mogelijk op een deel van de lijn in de twee richtingen, zegt de centrale dispatching bij de NMBS. Waarschijnlijk blijven de sporen de hele dag geblokkeerd.

Het ongeval gebeurde rond 2.45 uur, toen twee goederenwagons een deel van hun lading metalen balken verloren. Waarom die loskwamen is nog niet bekend. Er vielen geen gewonden.

De treinontsporing veroorzaakte heel wat schade over een afstand van vier kilometer, vanaf het station van Ottignies tot aan het perron van Bierges Six Flags, waar de trein tot stilstand kwam, zegt woordvoerder André Radar. De herstellingswerken zullen verschillende dagen duren.

,,Het vrijmaken van de sporen zal nagenoeg de hele dag in beslag nemen," zegt men bij de centrale dispatching. Voor de reizigers op de lijn zijn vier of vijf busseningezet die de verbinding tussen Waver en Ottignies verzekeren. Vanaf Ottignies tot Louvain-La-Neuve rijden de treinen normaal.

De NMBS hoopt dat er morgen weer treinen op één spoor zullen rijden en verwacht dan slechts vertragingen van vijf tot tien minuten.