De leiders begonnen met vier aanvallers, zetten de thuisploeg meteen vast op eigen helft en hadden snel succes toen Siani Wilmet afzonderde die de kans niet liet liggen.
Na een combinatie Onana El Khanchaf mocht Van Hoey tot drie keer aanleggen maar telkens zat Mignolet of en verdediger in de weg. Waasland kreeg vertrouwen en Onana werd met moeite afgestopt.

Waasland kwam sterker opzetten en combineerde vlot. Hendrikx werkte voor de neus van Onana in hoekschop. Soares tipte tot bij Onana die net buitenspel stond. Doelpunt afgekeurd. Waasland zocht de gelijkmaker en STVV counterde.

Op een steeds gladder veld bleven na rust kansen uit. De onzuiverheden stapelden zich op.Crabeels schoot na een actie van Onana uit een scherpe hoek voorlangs. Wilmet dook, na de perfecte pass van Delorge, op in de rug van Veldeman en plaatste de bal naast Verhulst tegen de paal. Er kwam meer ruimte en die werd goed benut door de weer meer aanvallend ingestelde bezoekers. Een tweede goal hing in de lucht en die kam er toen Charai de voorzet van Chimedza binnen tikte.

SCHEIDSRECHTER: Virant
DOELPUNTEN: 4' Wilmet 0-1, 85' Charai 0-2
WAASLAND: Verhulst, Van Hoey, Tournut, Veldeman, Crabeels, Onana, Soares (62' Mathysssen), Van Geele, Van Geem, Masureel (82' Neve), El Khanchaf (72' Stavric)
STVV: Mignolet, Euvrard, Cantaluppi, Debroux, Wilmet, Charaï (89' Vaesen), Siani (46' Chimedza), Delorge, Sidibe, Deferm
GELE KAARTEN: Tournut, Crabeels, Siani