Roeselare pakt kostbaar punt
Foto: belga
SV Roeselare en FCV Dender deelden de punten. De ingevallen Bétrémieux knalde in de slotfase de gelijkmaker binnen en bezorgde Roeselare een kostbaar puntje.
SV Roeselare, met Soares en Mulisa in de basiself, schoot fel uit de startblokken. Al in de tweede minuut stuurde Dembélé Dissa in het straatje. De Malinees bediende Mulisa, die beheerst naast Berthelin binnen schoof. Droomstart voor de thuisploeg en Mulisa bleef gevaarlijk. De knal van de Rwandese aanvaller bonkte op de vuisten van Berthelin. Dender, met Fred in de plaats van de geschorste Jacobs, profiteerde ei zo na van gestuntel van Mirvic. Van Den Eede schoot, Oliseh redde. Nog voor het kwartier stelde Dender gelijk: Filipovic zette op links Goossens in de wind, de vrijstaande Destorme kopte de gemeten voorzet staalhard binnen. Midden de hagel- en sneeuwbuien was de thuisploeg even het noorden kwijt. Sierens pakte de vrije trap van Fred. De thuisploeg beet op karakter de zure appel door: Dissa kon net niet bij de assist van Oliseh, Provoost knikte de vrije trap van Tanghe net over. Daarna verwaterde de partij. Schiervelde smeekte om de eerste thuiszege, een stoer en goed georganiseerd Dender gaf geen krimp.

Op een glibberige mat probeerde de thuisploeg toch druk te zetten. Zonder succes, het doelpunt viel aan de andere kant. De vrijstaande Sylla vuurde op de vuisten van Sierens. De Roeselaarse goalie kreeg de bal niet onder controle: het stond 1-2 voor Dender. Thuiscoach van Wijk gooide nog Bétrémieux en Daineche in de strijd. Roeselare deed heel hard zijn best, maar dat leverde aanvankelijk geen noemenswaardig doelgevaar op. Dender, onder leiding van een sterke Destorme, controleerde. In de slotfase lukte het toch: Bétrémieux vuurde eerst op de dwarsligger, maar joeg een minuut later de gelijkmaker binnen.