Iljo Keisse en Robert Bartko, de eerste vier dagen soeverein aan de leiding, kregen bij het begin van de vijfde wedstrijddag behoorlijk wat tegenwind. Ze moesten op het einde van de nacht hun koppositie afstaan.
In de ploegafvalling trokken de Nederlanders Schep-Stam aan het langste eind voor de Zwitsers Risi-Aeschbach. Keisse-Bartko gaven niet thuis.

De chronorit over de baanronde was andermaal een kolfje naar de hand van Keisse en zijn Duitse gezel, die 't Kuipke een eerste keer lieten ontploffen.

In de eerste ploegkoers schopten publiekslieveling Kenny De Ketele en Andreas Beikirch keet. Een gretige Bruno Risi, die het juiste ritme heeft gevonden, reageerde met Alexander Aeschbach. De Ketele probeerde de Zwitsers te verschalken met een late uitval, maar Aeschbi had het zo niet begrepen en won. Dat alles resulteerde in een machtsgreep van de Zwitsers, die de ronde achterstand goedmaakten.

Keisse-Bartko wonnen wel tweede ploegkoers van zaterdagnacht, maar een echte afscheiding tussen de ploegen uit de top vijf kwam er niet. Maar dankzij het ronden van de kaap van 200 punten kreeg het duo Risi-Aeschbach wel een bonusronde. Zo kwamen de Zwitsers tijdelijk alleen aan de leiding van de Zesdaagse Vlaanderen Gent. Later versierden ook Zabel en Lampater nog een bonusronde, zodat de slotdag wordt aangevat met twee duo’s in dezelfde ronde. Keisse-Bartko en De Ketele-Beikirch volgen op één ronde.

Stand na dag vijf

Stand/Classement/Overall standing 1. Zabel-Lampater 302p
2. Risi-Aeschbach 216p

Op 1 ronde
3. Keisse-Bartko 376p
4. De Ketele-Beikirch 241p

Op 3 ronden
5. Stam-Schep 164p

Op 11 ronden
6. Mertens-Müller 240p

Op 13 ronden
7. Jörgensen-Madsen 206p

Op 18 ronden
8. Van Bon-Ligthart 264p

Op 22 ronden
9. Roberts-Hester 149p

Op 25 ronden
10. De Fauw-De Neef 197p
11. Ciccone-Masotti 141p

Op 48 ronden
12. De Poortere-Cocquyt 144p