Cercle wint zonder De Sutter
Foto: belga
Eerder zette Glen De Boeck al Thomas Buffel en Stijn De Smet op de bank, zaterdag was het de beurt aan Tom De Sutter, de man van drie miljoen euro. De 'nieuwe' centrumspits Oleg Iachtchouk miste een paar keer, maar scoorde toch de winning goal.
Iachtchouk verhuisde door de verwijdering van De Sutter van links naar het centrum. De Smet, hersteld van zijn geblokkeerde rug, kwam op links terecht en Gombami op zijn vertrouwde stek op rechts. Sergeant nam opnieuw zijn plaats in in de omgekeerde driehoek naast Serebrennikov. Achterin kreeg Vandenbussche de voorkeur op Vidarsson om de geschorste Portier te vervangen. Bij KV Mechelen verving Mbemba, vorig seizoen in het Jan Breydelstadion rood tegen zowel Club als Cercle, de geschorste Ivens. Persoons en Grondin keerden terug op het middenveld.

Mechelen speelde door de sneeuwbuien heen prima voetbal. Na een fout op Asare nam Dunkovic de eerste vrije trap van de match, maar Verbist had geen moeite. De vrijschop van De Smet belandde in de muur. Sergeant leidde de actie in, De Smet zette vervolgens een dubbelpass op met Buffel, die hard en onhoudbaar voorbij Renard scoorde. Vleminckx mikte in de handen van Verbist en Van Hoevelen moest de bal uit de voeten van Iachtchouk halen. Gombami kopte de voorzet van Nyoni over.

Na een goede actie van Dunkovic redde Verbist eerst de poging van Vleminckx, maar door slap verdedigen van de thuisploeg kon Mununga in de rebound de 1-1 scoren. Verbist moest een bal van Vleminckx na een voorzet van Mununga wegslaan en even later ging hij goed in de voeten van diezelfde Mununga. Dunkovic talmde in dezelfde actie te lang met de rebound. Cercle deemsterde weg, al moest Renard wel nog een balletje van Buffel wegtikken.

Renard hield Mechelen na de rust aanvankelijk op de been. Zo redde hij twee keer een poging van Iachtchouk, die twee keer alleen voor hem opdook. Derde keer, goede keer echter voor de (voorlopige?) opvolger van De Sutter. Op aangeven van De Smet, zijn tweede assist van de avond, kopte Iachtchouk net voor het uur met de achterzijde van zijn hoofd binnen. De match was meteen gespeeld, al was een draw op basis van de eerste helft misschien logischer geweest.