De Camargo doet Mbokani vergeten
Foto: belga
Standard kan met een vrij hoofd de UEFA Cup-verplaatsing naar Partizan Belgrado voorbereiden, na makkelijke 3-1-winst tegen Moeskroen. De bezoekers waren na dertien minuten gehandicapt door rood voor Sapina, maar maakten er tot diep in de tweede helft nog een leuke wedstrijd van. Bij afwezigheid van Mbokani scoorden De Camargo en Jovanovic voor Standard.
Standard-Moeskroen bracht herinneringen terug aan de titelstrijd van vorig seizoen, toen Standard-trainer Michel Preud'homme en zijn Moeskroen-collega Enzo Scifo na de wedstrijd neus aan neus stonden. Zaterdagvond werd Scifo naar de tribune werd gestuurd omdat hij te hard protesteerde na twee rode kaarten voor zijn ploeg.

Moeskroen kon mits winst gelijk komen met Standard, maar het waren de Rouches die het sterkst aan de wedstrijd begonnen. Eerst moest Mark Volders een schot van Axel Witsel in hoekschop duwen, een minuut later nam het doelwit van Manchester United de bal mooi aan in de zestien, ging twee man voorbij alvorens naast te besluiten.

Standard-trainer Laszlo Bölöni had door de schorsing van Dieumerci Mbokani zijn voorhoede herschikt. Jovanovic nam de rol van de Congolese topschutter over en Dalmat verhuisde naar de linkerflank. Réginal Goreux kreeg daardoor een basisplaats op rechts.

Moeskroen, dat de geblesseerden Baseggio en Vandooren miste, probeerde er voetballend uit te komen, maar zag na dertien minuten zijn kansen gehypothekeerd. Sapina kreeg rood voor een karatetrap op Wilfried Dalmat.

Standard poogde de man-meer-situatie onmiddellijk uit te buiten en Onyewu scoorde bijna met een spectaculaire bicycle-kick. Volders redde en was ook meteen daarna attent op een afstandsschot van Marcos. Het was uitstel van executie, want halfweg de eerste helft kopte De Camargo een corner van Defour krachtig binnen.

Benko mag invallen

In de tweede helft kreeg Leon Benko opnieuw zijn kans op links, de positie waar hij in de bekermatch tegen Kortrijk kans na kans had gemist. Zaterdag ging hij op dat elan verder - twee keer besloot hij alleen voor doel naast.

Moeskroen probeerde te reageren via Oussalah, die tegen zijn ex-club een sterke partij speelde. Bij een van zijn rushes op links besloot hij voorlangs. Maar de Henegouwers lieten ook steken vallen en na een communicatiefout tussen Jaycee en Walasiak kon Dante aan de haal gaan en voorzetten. De Camargo kopte zijn twee van de avond binnen.

De zege leek binnen voor Standard, maar Oussalah scoorde drie minuten dan toch, geholpen door een Standard-been en een onbeholpen Espinoza. Even leek het spannend te worden, maar een klein kwartier voor tijd deed man in vorm Milan Jovanovic het licht uit voor de bezoekers. De Serviër profiteerde van mistasten van Lepoint en scoorde op snelheid zijn vierde van het seizoen.

Helemaal over en out was het toen Assou-Ekotto, ook al ex-Standard, met een tweede geel werd uitgesloten. Maar de wedstrijd bleef aangenaam om volgen tot het einde - ook al omdat Andres Espinoza in een van zijn zotte dagen was en paniek zaaide waar het niet hoefde