Sonck houdt Club Brugge op kop
Foto: photo news
Op een doorweekt veld en onder de sneeuwvlokken heeft Club Brugge in extremis de drie punten gepakt. Het liet Bergen na 481 minuten nog eens een doelpunt aantekenen, maar Clement (met de voet!) en Sonck in de slotfase zetten de scheve situatie recht.
Club Brugge speelde zaterdag een heel zwakke eerste helft. De blauw-zwarten hadden niet veel zin om op het zware veld en de neerslag te spelen en dat was eraan te zien. De tweede helft was stukken beter en zo behaalden de West-Vlamingen een al bij al verdiende zege. Maar het was nipt, want Sonck, weer hij, scoorde pas drie minuten voor tijd.

Klukowski gespaard

Mathijssen had Klukowski aan de kant gelaten en Evens mocht in zijn plaats opdraven. Voor het overige kwam de ploeg van vorige week tegen Anderlecht aan de aftrap.

Dit was echte geen topper en het was eraan te zien. Club Brugge was niet vooruit te branden. Het raakte niet aan kansen en kwam niet in de buurt van Herpoel. De Bergen-doelman stond te blinken in een witte keeperstrui en bleef op het steeds meer met slijk bedekte veld het langst van al proper.

De bezoekers hadden het moeilijk met de technisch onderlegde thuisspelers. Vooral Cordaro was een gesel voor de West-Vlamingen, die maar niet aan voetballen toekwamen. Dahmane zag een doelpunt afgekeurd voor een voorafgaande fout op Alcaraz. Het was slechts uitgesteld. Na weer een vlotte combinatie van de thuisploeg belandde de bal via Dahmane en Ragued bij Collet. Die schoof volledig vrijstaand binnen (1-0). Die voorsprong was verdiend. Club kwam goed weg toen Collet een minuut later oog in oog met Stijnen over besloot.

Club Brugge loste pas in de 32ste minuut zijn eerste schot op doel. Vargas besloot naast. Bergen antwoordde meteen. Cordaro ontdeed zich weer van de zwakke De Mets en besloot via de vingertoppen van Stijnen over. Pas daarna, we waren al 35 minuten ver, ging Club iets beter spelen. In de 38ste minuut maakte Herpoel zijn wit truitje vuil. De Bergen-doelman diende handelend in te grijpen op een poging van Vargas. Sonck kopte nog over en Dirar schoot naast.

Sonck zevende goal

Na de rust toonde Club eindelijk wat dadendrang. Sonck kopte over, Herpoel moest plat op een schot van Vargas. De Bergen-doelman kreeg weinig kans om het koud te krijgen, want Sonck kopte van heel dichtbij en weer moest hij aan de bak. Sonck bleef het Henegouwse doel bestoken, maar Herpoel leek onklopbaar.

Halverwege de tweede helft was het dan toch zo ver. Vargas legde achteruit en Clement schoof binnen. De kopbalspecialist scoorde zowaar met de voet.

Bergen kwam na die gelijkmaker even de neus aan het venster steken. Dahmane, de enige thuisspeler die de bezoekers nog kon verontrusten, stuitte op Stijnen. Maar daarna was het weer aan Club Brugge. Evens stond volledig vrij maar besloot naast. Dirar deed even later hetzelfde.

Met het einde in zicht kreeg Club dan toch waar het 45 minuten lang zo had op gejaagd. Leko legde een vrije trap in de voeten van Sonck. De spits van Club Brugge maakte zijn zevende competitietreffer en het leverde blauw-zwart drie punten en het behoud van de leidersplaats op.