Kompany en co peuzelen Arsenal op
Foto: reuters
Vincent Kompany heeft met Manchester City 90 minuten mogen meewerken aan een nieuwe afgang voor Arsenal. De Gunners werden met 3-0 weggespeeld. Hun aanvoerder Williams Gallas moest de vernedering vanop de strafbank aanzien.
Gallas maakte zich eerder deze week onpopulair bij Arsenal door zijn medespelers door het slijk te halen. Zo verweet hij hen niet moedig genoeg te zijn en te veel ruzie te maken. De Fransman had het ook over een rotte appel in het team. De uitspraken kosten hem alvast zaterdag zijn basisplaats en zijn aanvoerdersband, die nu rond de arm van doelman Manuel Almunia zat.

Maar het werd geen heuglijke dag voor de keeper: hij werd maar liefst drie keer gepasseerd terwijl zijn ploegmaats daar niets tegenover konden stellen. Ireland opende de score net voor de rust, Robinho was goed voor de tweede treffer tien minuten in de tweede helft, Sturridge maakte het werk af met een rake strafschop in de 90ste minuut.

Arsenal heeft dit seizoen nu al vijf wedstrijden verloren in de Premier League. Het moet zijn vierde plaats prijsgeven aan Aston Villa, dat Manchester United op 0-0 hield. De Gunners hebben geluk dat ook nummer één Chelsea (0-0 tegen Newcastle) als nummer twee Liverpool (0-0 tegen Fulham) slechts een puntje konden rapen. Manchester City staat voorlopig 11de. Marouane Fellaini moet pas maandag aan de bak. Zijn Everton trekt dan naar Wigan Athletic.