Peter De Backer testte positief op WK driebanden
Foto: dsj
Peter De Backer heeft vorige maand op het WK driebanden in het Duitse Sankt-Wendel een positieve dopingtest afgelegd. Dat maakte de Internationale Biljartfederatie (UMB) zaterdag bekend.
Volgens De Backer is de positieve plas te wijten aan een slaappil. Die had hij op doktersadvies genomen omdat hij al twee nachten niet had kunnen slapen nadat zijn boezemvriend en ereklasser driebanden Joris De Bou verongelukt was.

De Backer, die op het WK in de halve finales verloor van de Zweed Torbjörn Blomdahl, riskeert in theorie een schorsing van twee jaar maar hoopt op begrip wegens de uitzonderlijke omstandigheden. Hij is door de UMB voorlopig geschorst voor alle nationale en internationale competities.

Deze week was De Backer aan de slag op het wereldbekertornooi driebanden in het Egyptische Hurghada. Daarin zou hij zaterdag in de halve finales uitkomen tegen de Spanjaard Daniel Sanchez. Na het bekendraken van het nieuws, werd De Backer uitgesloten. Zaterdagavond wordt hij al terug in België verwacht.