Philips schrapt 1.600 banen bij medische afdeling
Foto: yorick jansens
De Nederlandse elektronicagroep Philips schrapt wereldwijd 1.600 banen bij zijn medische divisie Healthcare. Met de ontslagen wil het concern de tegenvallende prestaties van de divisie opkrikken. Dat meldde het Eindhovens Dagblad zaterdag.
'Vijf procent van het personeelsbestand van Healthcare zal verdwijnen, dat komt overeen met 1.600 banen', zo bevestigde een woordvoerder van Philips. Hij wilde nog niet ingaan op de vraag waar de banen zullen sneuvelen, en of het om naakte ontslagen en/of vrijwillige vertrekken gaat. 'Daarover moeten we het personeel nog informeren.'

De meerderheid van de werknemers van Philips Healthcare werkt in de Verenigde Staten, maar 'dat betekent niet dat de jobs zullen sneuvelen daar waar de meeste mensen werken', zegt woordvoerder Arent Jan Hesselink daarover. In België heeft Philips een Healthcare-afdeling in Anderlecht.

Hesselink legt uit dat 'we de maatregelen willen nemen die ons toelaten om, zelfs in een economisch minder sterke periode, onze winstmarges te behouden en waar mogelijk zelfs nog te vergroten. Wij willen zo goed mogelijk voorbereid zijn om het hoofd te bieden aan de gevolgen van een economische groeivertraging of zelfs van een recessie.'

'De volgende stap zal zijn dat we gaan kijken wat moet gebeuren, en waar. We moeten daarover onderhandelen met de betrokken mensen', aldus Hesselink.