Het Belgische antidopingbeleid is niet conform de code van het Wereldantidopingagentschap. Volgens de Franse sportkrant l'Equipe behoort België tot de slechtste leerlingen van de klas en dringt een aanpassing van het beleid zich op, zo niet dreigt het WADA met sancties.
Het WADA vergadert dit weekend in Montreal. Op 25 november maakt de organisatie bekend welke landen en instellingen slecht presteren en wat de oorzaken daarvan zijn.

Volgens l'Equipe hekelt het WADA de versnipperde bevoegdheidsverdeling in België op het vlak van antidopingbeleid. In België hanteren de Nederlandstalige (met het onlangs opgerichte Vlaams Doping Tribunaal vzw), Duitstalige, Franstalige en Brusselse gemeenschappen allen een andere wetgeving, wat volgens het WADA een goed en doeltreffend beleid in de weg staat.

De voorzitter van het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC), Pierre-Olivier Beckers, pleit al sinds zijn aantreden in 2005 voor de oprichting van één gemeenschappelijk Belgisch antidopingagentschap. Op die manier wil hij de dopingstrijd in België efficiënter organiseren. Zijn vraag bleef tot nog toe onbeantwoord.