Duikers van de brandweer van Tessenderlo en van het korps in Heusden-Zolder zijn zaterdagmorgen rond 8.30 uur opgeroepen, omdat er een lichaam dreef in het water van het Albertkanaal in Lummen.
Het gaat om de 20-jarige Rens Van Den Heuvel uit Zolder. Dat heeft hoofdcommissaris Geert Luypaert van de politiezone Heusden-Zolder bevestigd. Rens was vermist sinds een verkeersongeval op zondag 9 november, waarbij hij verdronk.

Hij zat samen met drie vrienden in een voertuig, dat die zondagochtend op een brug aan de Westlaan in Zolder door de reling reed en in het water belandde. Ze waren net de verjaardag van Rens gaan vieren. De drie vrienden konden zich redden, terwijl Rens spoorloos bleef.

Zaterdagmorgen zagen voorbijgangers een lichaam in het water ter hoogte van de Schippersstraat in Lummen, een viertal kilometer verder dan de plaats van het ongeval.

Duikers van de brandweerkorpsen van Tessenderlo en Heusden-Zolder haalden het lichaam uit het kanaal. De drie overlevenden hadden verklaard dat ze net voor het dramatisch ongeval moesten uitwijken voor een hond op de weg.