MAASMECHELEN - De lokale politie van Maasmechelen heeft woensdagnamiddag een 32-jarige man uit dzze gemeente opgepakt die verdacht wordt van het molesteren van twee ambulanciers van Lifecare Maasland maandagavond. De verdachte verschijnt donderdag voor de onderzoeksrechter in Tongeren, zo heeft het parket van Tongeren woensdag bekendgemaakt.
Twee ambulanciers reden maandag rond 21.40 uur naar het Europaplein in Eisden (een deelgemeente van Maasmechelen), omdat er via de 100-centrale een telefoontje was binnengekomen van iemand die met zelfmoordneigingen rondliep. Bij aankomst ter plaatse vonden de ambulanciers niemand. Toen ze wegreden, liep een tweede oproep binnen, maar weer was er niemand te vinden.

Nadat een van de ambulanciers uitgestapt was om op zoek te gaan naar de persoon, sprong de dertiger plots naast de chauffeur in de ambulance. Zijn collega keerde naar het voertuig terug en verzocht de man zijn sigaret te doven. Die weigerde, waarop de ambulanciers de sigaret om veiligheidsredenen uit zijn mond trokken. De dertiger greep dan naar het brandblusapparaat en sloeg de chauffeur ermee op zijn hoofd. Zijn collega kon de geweldenaar uit het voertuig sleuren en sloeg hem met zijn zaklamp.

Terwijl de ambulanciers hun aanvaller overmeesterden, kwam een groep van vier tot zes mensen de man helpen. Het kwam tot een schermutseling, waarbij de agressor te voet kon vluchten. Zijn kompanen reden weg in een Volkswagen Golf. De kompanen worden nog opgespoord. De twee ambulanciers werden met verwondingen naar de spoedafdeling van het Genkse Sint-Jansziekenhuis gebracht, waar ze na enkele uren mochten vertrekken.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig