Eén en Martine Prenen uit elkaar
Foto: belga
BRUSSEL - Martine Prenen gaat weg bij de VRT. Het contract tussen de televisiepresentatrice en Eén loopt eind december af en wordt niet verlengd, luidt het woensdag in een mededeling van de VRT televisie. Evy Gruyaert zal Martine Prenen opvolgen bij De rode loper, het showbizzprogramma dat ook door Yasmine wordt gepresenteerd.

Eén wil de presentatieopdrachten van het net voortaan meer bundelen en een aantal specifieke presentatoren naar voren schuiven als de gezichten van Eén. Evy Gruyaert is er daar een van.

Diane Waumans, woordvoerster van de VRT televisie, zegt dat bij het nakende einde van het contract met Martine Prenen werd nagegaan of er voor haar de komende jaren nog genoeg projecten op stapel stonden.

,,Het antwoord was neen. Wij moeten ons budget goed in het oog houden. En bij elk contract wordt aan het einde van de rit bekeken of het zin heeft om door te gaan. En dat gebeurt niet alleen met mensen die op het scherm komen'', luidt het. De woordvoerster verzekert dat de leeftijd van Martine Prenen (42) niets te maken heeft met het niet verlengen van haar contract. Martine Prenen bedankt de VRT voor de kansen die ze gekregen heeft en zegt nieuwe horizonten te zullen opzoeken. ,,If you love somebody, set them free'', zegt ze in een reactie.

,,De rode loper is altijd een beetje mijn kindje geweest en nu laat ik het los. Ik ben de VRT dankbaar voor de kansen die ik er gekregen heb en zal nu van de omstandigheden gebruik maken om mijn vleugels uit te slaan en te kijken wat er nog op mijn weg ligt.'' De directie van Eén wenst haar daarbij veel succes.

Prenen was tussen 1996 en 2002 omroepster bij TV1, zoals Eén vroeger heette. Ze maakte reportages voor Reyersdijk en Vlaanderen vakantieland en presenteerde De rode loper, Body & Soulmates, Pas geverfd en Vakantiejob.