Amerika geschokt door gruwel rond heldenkoppel
Een jaar geleden waren ze nog de helden van het overstroomde New Orleans. Nu kijkt heel Amerika geschokt naar de lijken van Zachery Bowen en Addie Hall. Zachery ligt dood op een dak. Zijn vriendin is in stukken gehakt, haar hoofd in een kookpot, haar armen in de oven en haar romp in de koelkast.
Het verhaal van Zachery Bowen en Addie Hall uit New Orleans haalde het voorbije weekend elke voorpagina in de Verenigde Staten. Zachery Bowen, die nog heeft gevochten in Afghanistan en Irak, leerde Addie Hall in New Orleans kennen, de liefde van zijn leven. Ze werkten als barjongen en -meisje in het toeristische French Quarter. Vorig jaar tijdens de overstromingen weigerden ze hun woonplaats te verlaten.

Gekookt hoofd met wortelen

Het lichaam van Zachery Bowen werd donderdag gevonden op het dak van een parkeergarage. Zelfmoord. In zijn broekzak vonden de speurders notities, op vijf pagina’s neergepend. Een handleiding, die hen naar een appartement boven een voodooshop aan de rand van het French Quarter leidde.

In de papieren stond: ,,Dit is geen toeval. Ik moest me mijn eigen leven ontnemen omdat ik dat van een ander heb ontnomen.’’ In New Orleans mogen de detectives dan wel het één en ander gewoon zijn - voor de orkaan was het French Quarter het decor voor spectaculaire moorden – wat ze in de keuken van het appartement vonden, had niemand durven denken.

Op het fornuis stonden twee kookpotten. In één lag het hoofd van de vriendin van de jongen. In de andere pot vonden de speurders haar handen. Naast het fornuis lagen wortelen en aardappelen, gewassen, geschild en versneden, maar nog niet gekookt. In de oven zaten Addie Halls armen en benen. Het lichaam zelf lag in de koelkast.

Seksueel misbruikt en bewusteloos gezopen

In haar dagboek vonden de speurders acht pagina’s in een ander handschrift. Dat van Zachery Bowen: ,,Vandaag zijn we maandag 16 oktober, twee uur 's middags. Ik heb haar vermoord om één uur 's middags op donderdag 5 oktober. Dat gebeurde heel snel.’’ Verder schreef Zachery dat hij het lichaam seksueel misbruikt heeft en zich vervolgens bewusteloos heeft gezopen.

's Anderendaags ging hij naar zijn werk, zoals elke andere dag. 's Avonds bewerkte hij het lichaam met een keukenmes en een kettingzaag. Volgens zijn aantekeningen stopte hij wanneer hij nog maar halfweg was, maar zette hij drie dagen later zijn werk voort.

Ruzie over huurcontract

Tot op vandaag hebben de speurders nog maar één motief voor de moord en de zelfmoord gevonden: een ruzie over op wiens naam de huur van het appartement zou staan. Addie wilde het contract alleen ondertekenen, omdat ze haar vriend betrapt zou hebben op overspel. Als dat nodig was, wilde ze hem op straat kunnen zetten.

Dezelfde dag als zij, trok ook Zachery naar de eigenaar om hem te vertellen dat hij zwaar in de problemen zat indien alleen zij het contract tekende. Een paar uur later loste hij dat probleem op. De kans dat een dode vriendin hem uit het huis zou jagen, is bijzonder klein. Niemand die gelooft dat achter dit soort gruweldaden zo’n kleine discussie zit. Aan de speurders om het onderliggende motief te vinden.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig