Haven Zeebrugge in de lift
Foto: mvn
BRUGGE - Tijdens de eerste drie kwartalen van 2006 is de goederentrafiek in de Zeebrugse haven met 12,7 procent toegenomen ten aanzien van dezelfde periode vorig jaar. Dat heeft havenvoorzitter Joachim Coens zondag bekendgemaakt.
Er passeerde al 29 miljoen ton de haven. De prognose gaat naar 38 miljoen ton eind dit jaar. Dat zou een absoluut record zijn. Vorig jaar klokte Zeebrugge af op 34,6 miljoen ton.

De groei doet zich in Zeebrugge voor in alle segmenten. De containertrafiek steeg met 13,9 procent. Dat is onder meer te danken aan de opstart van de APM-terminal aan het Albert II-dok. De rijdende goederen gingen 3,1 procent vooruit.

Het stukgoed steeg met 5,1 procent en de vloeibare bulk met 39,5 procent. Dat laatste is vooral te wijten aan een zwak 2005. Zeebrugge blijft met voorsprong de Europese distributiehaven voor nieuwe wagens.

De trafiekgroei stuwt ook de werkgelegenheid vooruit. De havenarbeiders presteerden in 2006 al 8,2 procent meer shifts dan in dezelfde periode vorig jaar.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig