BRUSSEL - Het verkeer heeft het voorbije weekend een zware tol geëist op de Belgische wegen. Bij verscheidene ongevallen vielen zeker elf doden en zeven gewonden.
Bij een verkeersongeluk in Dour zijn zondag rond 16.30 uur een vader en zijn 12-jarige zoon om het leven gekomen. De slachtoffers zaten samen op een moto en reden tegen een wagen. De twee waren op slag dood.

Zaterdagochtend kwam een 36-jarige man om het leven in Kortemark. Ter hoogte van wegenwerken stond een bekistingspaneel op het wegdek. De bestuurder negeerde de borden die aangeven dat de weg op die plaats versperd is en knalde frontaal op het paneel. Hij was op slag dood. Zijn passagier werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis van Torhout.

Het ergste ongeval gebeurde zaterdagochtend in Marche-en-Famenne, waarbij zes jongeren uit Namen tussen de 18 en 22 betrokken waren. De zes hadden een nachtje gefeest toen ze omstreeks 5 uur met hun wagen van de weg raakten. Het voertuig kwam frontaal tegen een paal langs de weg terecht en vatte vuur. Drie jongeren werden uit de auto geslingerd en raakten gewond. Zij die nog vastzaten, verkoolden.

In Postel raakte een wagen zaterdagochtend van de weg af en belandde tegen een boom. De brandweer probeerde de bestuurder nog uit het verhakkelde voertuig te halen, maar het slachtoffer, een Nederlander, was reeds overleden.

Zaterdagmiddag verloor een bestuurder in Sint-Eloois-Winkel (bij Ledegem) in een bocht de controle over het stuur en knalde aan de andere kant van de weg op de hoek van een woning. De 37-jarige bestuurder uit Menen werd zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis.

In Reet, een deelgemeente van Rumst, vielen zaterdagnacht twee doden. Een wagen raakte van de weg af, knalde tegen een boom en tegen de gevel van een woning. Het voertuig werd daarna weg gekatapulteerd en kwam aan de overkant van de straat tot stilstand. De passagier, een 19-jarig meisje uit Assenede, overleed ter plaatse. De bestuurder, een 21-jarige jongeman uit Heist-op-den-Berg, werd naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed daar aan zijn verwondingen.

Een 45-jarige man kwam zaterdagavond bij een frontale botsing in Fallais (Luik) om het leven. Het gaat om een politiecommissaris van de zone Hesbaye-west. In de andere wagen zat een 25-jarige man, een sportjournalist van La Dernière Heure. Hij werd gewond overgebracht naar het ziekenhuis van Hoei.

Tijdens de nacht van zaterdag op zondag kwam in Beloeil (Henegouwen) een 34-jarige man uit Cerfontaine om het leven. De bestuurder van de wagen miste een bocht en raakte enkele paaltjes. Door de klap vloog een inzittende uit het voertuig. Toen de hulpdiensten op de plaats van het ongeluk arriveerden was het slachtoffer overleden. Zijn vriendin raakte lichtgewond.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig