Oppermachtig Ajax verplettert Feynoord
Klaas-Jan Huntelaar Foto: epa
Ajax heeft zondagmiddag in De Kuip te Rotterdam met speels gemak van Feyenoord gewonnen. De Amsterdammers kregen meer dan tien uitstekende doelkansen. Ze benutten er slechts vier. Klaas-Jan Huntelaar en Kenneth Perez waren allebei twee keer succesvol: 0-4.
Ajax verstevigde met de eenvoudige zege de koppositie in de eredivisie. De Amsterdammers hebben na acht duels al tien punten meer dan Feyenoord dat zich op kan maken voor een loodzware week.

Feyenoord presteerde voor eigen publiek zo zwak dat Ajax het duel met dubbele cijfers had kunnen winnen. Invaller Pierre van Hooijdonk kon niet verkroppen dat zijn ploeg enorm werd overklast. De gefrustreerde spits trapte in de 64e minuut naar Urby Emanuelson en kreeg de rode kaart. Sebastian Pardo incasseerde in de 85e minuut zijn tweede gele kaart en moest eveneens vertrekken.

,,Op alle fronten overklast"

Trainer Erwin Koeman zag Feyenoord nog nooit slecht spelen als zondag tegen Ajax. ,,We hebben voetballes gehad. We zijn op alle fronten compleet overklast'', constateerde hij na de nederlaag. ,,We mogen echt blij zijn met die uitslag. We hadden met veel meer moeten verliezen.''

Koeman was teleurgesteld over zijn spelers. ,,Iedereen liet zijn mannetje lopen. Echt ongelooflijk. En dan pakken we in de slotfase ook nog twee rode kaarten'', zo doelde hij op Pierre van Hooijdonk en Sebastian Pardo.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig