KALMTHOUT - Vincent Baestaens heeft zondag in Kalmthout zijn eerste grote wedstrijd uit zijn carrière gewonnen. Hij was er de beste in de WB-manche voor juniores. Vincent Baestaens komt net als Sven Nys uit Baal-Tremelo, is zelfs verre familie van de Belgische kampioen, en wordt ook begeleid door diens trainer Jérôme Garcia.
Nadat hij door een valpartij opgehouden was kort na de start, moest Baestaens eerst achtervolgen om tot bij Matteo Trentin, Jim Aernouts en Jiri Polnicky te geraken. Een aanval van thuisrijder Aernouts met de Tsjech Polnicky dwong hem tot een nieuwe achtervolging en toen de Tsjech daarna nog eens versnelde, moest hij zich opnieuw reppen om te kunnen aansluiten. Samen hielden ze Aernouts en de van ver teruggekomen Joeri Adams af. Daarna volgde een felle eindspurt. Daarin was Baestaens enkele centimeter sneller dan de Tsjech. In een even spannende spurt voor de derde plaats haalde Adams het van Aernouts.

,,Vorige week in Ruddervoorde moest ik na een valpartij nog tevreden zijn met een derde plaats'', aldus Baestaens. ,,Maar omdat ik er een halve minuut kon goedmaken op winnaar Aernouts en Ramon Sinkeldam wist ik dat ik sterk genoeg was om ook in de Wereldbeker mijn man te kunnen staan. Dat is vandaag gebleken. De Tsjech was wel iets sterker dan ik maar ik was technisch de betere en dus kon ik gelijke tred houden. In de spurt had ik vertrouwen omdat ik weet dat ik snel ben. Maar toen ik aan de spurt begon, tikte ik nog tegen het achterwiel van de Tsjech en daarom was het toch nog spannend. Maar ik heb het toch gehaald en dat is het voornaamste.'''

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig