Tower of London op rode lijst Unesco?
De Tower is een belangrijke toeristische trekpleister, ondermeer vanwege de kroonjuwelen en de verzameling harnassen en wapentuigen. Foto: rr
LONDEN - De Tower of London, een van de populairste bezienswaardigheden in de Britse hoofdstad, wordt mogelijk door de Unesco op de rode lijst van bedreigd werelderfgoed geplaatst. Op die lijst komen monumenten waarvan het voortbestaan in gevaar is.
De culturele organisatie van de Verenigde Naties vreest dat de site van het meer dan 900 jaar oude gebouw haar historische waarde zal verliezen door de geplande bouw van nieuwe kantorencomplexen en anderen hoge gebouwen.

Volgens de Britse nieuwszender BBC heeft de Unesco de Britse regering opgedragen tegen februari een rapport voor te leggen over hoe de stad Londen haar Tower zal beschermen tegen het bouwgeweld.

De Tower van Londen is een van de 830 plaatsen in de wereld die door de Unesco als menselijk erfgoed geklasseerd werden. De vestiging aan de oever van de Thames, waarin de Britse kroonjuwelen zich bevinden, werd in de 11de eeuw opgetrokken op bevel van Willem de Veroveraar. In de loop der eeuwen werd de burcht verschillende malen uitgebreid.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig