Beke wordt vierde op Ironman
Foto: reuters
KAILUA-KONA - De Duitser Normann Stadler en de Australische Michellie Jones hebben de Ironman in Hawaï gewonnen, de meest prestigieuze van de volledige triatlons, waarbij 3,8 km wordt gezwommen, 180 km wordt gefietst en een marathon wordt gelopen.
De 33-jarige Stadler won in 2004 al de wedstrijd op het Amerikaanse eiland. Deze keer deed hij er 8 uur, 11minuten en 56 seconden over, waarbij hij de wedstrijd van bij de aanvang van het fietsparcours tot aan het eindpunt op de Alii Drive van Kona, domineerde. Hij won daarbij spectaculair van de Australiër Chris McCormack, die 2de eindigde met slechts 1 minuut en 11 seconden verschil.

Marc Herremans beste bij atleten met een handicap

Bij de mannen finishten er twee Belgen in de top-10: Rutger Beke werd vierde, Marino Vanhoenacker zesde. Tweevoudig laureaat Luc Van Lierde, die als tweede uit het water was gekomen, finishte als 16e. Marc Herremans was de beste bij de atleten met een handicap.

Bij de dames sleept Michellie Jones, opvolgster in 2005 van de Zwitserse Natasha Badmann, zesvoudige laureaat van de wedstrijd, haar eerste overwinning in de wacht. Zoals Stadler bij de mannen, nam de Australische al van bij de aanvang de eerste positie in en schakelde ze tijdens de marathon in een nog hogere versnelling. Ze eindigde met een mooie tijd van 9 uur, 18 minuten en 31 seconden, voor de Amerikaanse Desiree Ficker en de Canadese Lisa Bentley.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig