RICHMOND - De twee mannen die de politie gisteren in Richmond in de Amerikaanse staat Virginia heeft aangehouden in het onderzoek naar de sluipschutter, lijken niets met de zaak te maken te hebben. Ze zijn overgedragen aan de Amerikaanse immigratie- en naturalisatiedienst. Intussen deed de politie opnieuw een oproep aan de schutter.
De arrestanten, een 24-jarige Mexicaan en een 35-jarige Guatemalaan, worden vermoedelijk uitgewezen, omdat ze de immigratiewet hebben overtreden. Dat heeft een functionaris van de dienst gezegd.

Inmiddels gaat het onderzoek verder. De politie deed in een persconferentie een nieuwe oproep aan iemand die al eerder via een speciale lijn heeft gebeld, om weer telefonisch contact met de politie op te nemen.

,,De persoon met wie u sprak kon niet alles verstaan wat u zei. Het geluid was onduidelijk en we willen het goed begrijpen. Bel ons terug, zodat we het duidelijk kunnen verstaan'', zei politiechef Charles Moose, die het onderzoek coördineert.

Brief

In de omgeving van de laatste schietpartij werd een brief gevonden, mogelijk van de dader. In het schrijven werd een telefoonnummer genoemd. De politie riep de mogelijke dader op dat nummer te bellen.

Uit ballistisch onderzoek is gebleken dat ook de schietpartij van zaterdag het werk is van de beruchte sluipschutter. De kogel die de 37-jarige man zaterdag in de buik trof, komt overeen met de munitie waarmee de onbekende sluipschutter sinds 2 oktober elf mensen in de regio Washington heeft neergeschoten. Negen van hen werden gedood.