Applaus voor koersende brokkenpiloot Frank Vandenbroucke
Foto: Marc Herremans
Daags na zijn verkeersongeval in de buurt van Oosterzele en Scheldewindeke kwam een gehavende Frank Vandenbroucke dinsdag zijn rugnummer ophalen voor de 77e Textielprijs in Vichte. Het leverde hem van het talrijk opgekomen publiek alvast een groot applaus op.
'In het ziekenhuis van Zottegem, waar men mij na het verkeersongeval naartoe bracht, voerde men onderzoeken uit aan mijn hoofd en schouder. Ik bleek geen zware verwondingen opgelopen te hebben. Het had allemaal veel erger kunnen zijn. Omdat ik al een tijdje goed rijd wou ik vandaag toch ook starten, al heb ik wel serieus pijn aan mijn rechterschouder en het bekken. Ik vertrek binnenkort naar het wereldkampioenschap in Mendrisio. Voor een bepaalde krant zal ik daar immers commentaarstukken schrijven over het WK. Op sportief vlak werk ik wellicht de nog resterende regionale koersen af en daarin wil ik nog wel schitteren', besloot Frank Vandenbroucke die met rugnummer 143 de wedstrijd in Vichte aanvatte.

Gisteren ging Vdb 's avonds met zijn wagen over de kop, toen hij een boordsteen raakte. Het ongeval deed zich voor langs de Windekouter op een recht stuk weg tussen Oosterzele en Scheldewindeke. De renner werd door buurtbewoners geholpen en nadien naar het ziekenhuis gebracht.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in