Johan Op de Beeck bij vereniging kabelmaatschappijen
BRUSSEL - Johan Op de Beeck, de gewezen netmanager van Ketnet en Canvas, wordt de nieuwe secretaris-generaal van de beroepsvereniging van de Belgische kabelmaatschappijen RTD. RTD verenigt de 19 Belgische kabelmaatschappijen en is actief op het vlak van kabeldistributie, media en telecom.
De organisatie verdedigt de visie en de belangen van de kabelmaatschappijen, onder meer op het vlak van wet- en regelgeving en communicatie over de kabelindustrie.

Volgens de voorzitter van RTD, Pierre de Wergifosse, is het voor de kabelmaatschappijen een absolute noodzaak om een sterk gemeenschappelijk platform te hebben dat hun belangen kan verdedigen ,,De markt verandert snel, onder meer door de satelliettelevisie. Maar het is vooral de telecomsector die dankzij haar omvang en financiële slagkracht een steeds belangrijker positie begint in te nemen op de markt van het aanbieden van videodiensten. Bovendien maakt de hele mediawereld op korte tijd drastische omwentelingen door, zowel op het gebied van de technologische mogelijkheden als op regelgevend vlak'', zegt de Wergifosse.

Documentairemaker

Ook de verwachtingen van de kijker tegenover het televisieaanbod wijzigen. ,,Vandaar de noodzaak om de beroepsvereniging te professionaliseren. Zowel de Vlaamse, de Brusselse als de Waalse kabelmaatschappijen vinden Op de Beeck de geschikte figuur om die opdracht te vervullen'', luidt het.

Op de Beeck is al meer dan 25 jaar actief in de mediawereld. Hij startte zijn loopbaan als journalist bij de openbare omroep, was hoofdredacteur, documentairemaker en manager bij verschillende media in binnen- en buitenland, onder meer bij TV Limburg, Canvas en Ketnet en Kanaal Z.

De Belgische aanbieders van kabeltelevisie tellen samen iets meer dan 4 miljoen klanten.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig