Efficiënt KV Mechelen ook te sterk voor G. Beerschot
Foto: was
Germinal Beerschot miste nu wel definitief haar competitiestart. Het werd door een efficiënter KV Mechelen aan diggelen geschoten, dat met een 9 op 12 fier mag pronken.
Heel geanimeerde eerste helft met uiteindelijk toch Mechelse supporters, die mee voor de sfeer zorgden en dadelijk mochten juichen. Na een potje Kiels gepingel in de aanvangsfase schoof Persoons bij de eerste Mechelse aanval die naam waardig, door naar Gorius, die ongedekt mocht scoren, omdat Wamfor niet voor maar achter zijn mannetje bewaakte.

Het leek wel of Germinal Beerschot werd wakker geschud, want het ging er plots directer en agressiever aan toe. En toen MacDonald een kopduel won tegen enkele Mechelse verdedigers stond Malki klaar om zijn eerste van het seizoen binnen te tikken.

De wedstrijd bleef aangenaam om volgen. Pacovski moest een formidabele save bovenhalen om een kopbal van Clement uit het hoekje van zijn doel te zweven, de duels Clement-Nong zorgden constant voor animo, vrijschoppen en hoekschoppen deden de verdedigingen beven. De Decker leek nog op een haast miraculeuze wijze naast het doel te trappen toen hij op één meter van de goal stond, maar hij was eerder al afgevlagd voor buitenspel. Pacovski moest nog enkele keren tussenkomen en toen hij maar half bij de bal geraakte, trapte Destorme centimeters naast doel. Maar nog net voor de rust zou KV Mechelen toch scoren, toen Van Dooren zijn duel met Destorme verloor, die tikte door naar de vrijstaande Nong, die er geen kunstgras liet over groeien.

Pacovski is Proto niet

Na de rust dadelijk Cruz i.p.v. de toch wel falende Wamfor en De Man op de rechtsachterpositie. Even later mocht ook de jonge Congolees Tshibuabua zijn opwachting maken als vervanger van Malki. Maar het Kielse geklungel bleef aanhouden, op een schicht van Goor na waar Biebauw wel raad mee wist. Anthuenis bracht nog Wanyama in voor een te lateraal spelende De Decker. Maar veel zoden bracht het niet aan de dijk. Wel veel inzet, maar de manier waarop Haroun twee keer naast de bal trapte, stond symbool voor de malaise waarin dit G. Beerschot stilaan verzeild geraakt. En toen ook Pacovski à la Proto naar voren stormde, legde Iddi de 1-3 in het verlaten doel.