'iPhone alleen voor klanten Orange, O2 en T-Mobile'
Apple zou voor de verkoop van de iPhone een exclusiviteitscontract hebben gesloten met de telecomgroepen O2, T-Mobile en Orange. Dat zou goed nieuws zijn voor Mobistar, dat tot de Orange-familie behoort.
Dat schrijft de Financial Times. Zowel Apple als de betrokken telecombedrijven onthouden zich voorlopig van commentaar. De zakenkrant zegt te weten dat de contracten de voorbije dagen getekend zijn, maar dat de oveeenkomst pas eind augustus zal worden gepresenteerd.

Het toestel, een kruising van een gsm, een mp3-speler en een zakcomputer, zou dit najaar in beperkte mate in Europa op de markt komen. In eerste instantie zal de iPhone alleen voor klanten in Groot-Brittannië, Frankrijk en Duitsland beschikbaar zijn.

De telecombedrijven zouden toegezegd hebben om 10 procent van de inkomsten waar de iPhone-gebruikers voor zorgen, door te storten aan Apple. Dit soort contracten is eerder uitzonderlijk in de telecomsector.

In de VS heeft Apple voor twee jaar een exclusiviteitscontract gesloten met AT&T. Ook daar zou Apple erg gunstige voorwaarden in de wacht hebben kunnen slepen. Telecomoperatoren staan te dringen om de iPhone te kunnen aanbieden.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig