PARIJS -Twee Franse journalisten en een Italiaans zijn verdwenen in Irak. Het gaat om een correspondent van Radio France Internationale (RFI) en iemand van Le Figaro. De Italiaan werkte voor het magazine Diario.
De twee Franse ournalisten zijn kenners van Irak en hebben in januari 2003 het boek ’Het Irak van Saddam Hoessein’ uitgebracht. Daarin hekelen ze de onwetendheid van het Westen over Irak.

Volgens de redactie van het Italiaanse magazine Diario werd hun journalist, de 56-jarige Enzo Baldoni, naar alle waarschijnlijk ontvoerd in Irak. Zijn vertaler dood werd teruggevonden in de buurt van Najaf.

De ontvoerders van de Amerikaanse journalist Micah Garen maakten zaterdag na overleg met medewerkers van Al-Sadr bekend dat Garen niet zal worden gedood. Eerder hadden de ontvoerders gedreigd hem om te brengen als het Amerikaanse leger zich niet terug zou trekken uit Najaf. Garen werd op 13 augustus samen met zijn Iraakse tolk Amir Doushi ontvoerd in Nasriyah. Over het lot van de tolk is niets bekend.

Een andere groep, het Ansar al-Sunna leger, meldde zaterdag twaalf Nepalezen die voor een Jordaans bedrijf in Irak werkten, te hebben ontvoerd. De Iraakse en Nepalese autoriteiten hebben de verdwijning van de Nepalezen nog niet bevestigd

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig