VIDEO: Sterke Zuid-Afrikaan verliest fiets in afdaling
Foto: epa
Het was een lot dat hij niet verdiende: de Zuid-Afrikaan John-Lee Augustyn reed lange tijd mee voor de etappezege - was zelfs de beste op de laatste beklimming, maar beet uiteindelijk in het zand. Letterlijk.
Augustyn reed verrassend als eerste over de top van de Cime de la Bonette-Restefond, maar in de afdaling liep het mis voor de man van Barloworld. "Ik ging te snel", deed Augustyn na afloop het relaas.

De Zuid-Afrikaan miste een bocht en gleed vervolgens een helling met steengruis naar beneden. Met heel veel moeite geraakte de renner weer op het wegdek, maar zijn fiets had hij beneden moeten achterlaten. En dus wachtte Augustyn op een nieuw exemplaar, terwijl zijn vier medevluchters op zoek gingen naar de dagzege.

"Je moet risico's nemen wil je voor de zege gaan en helaas ben ik daarbij ten val gekomen", zei Augustyn nadat hij op meer dan vijf minuten van winnaar Cyril Dessel over de meet was gebold. "Ik was bang dat ik nog dieper zou wegglijden, maar dat is gelukkig niet gebeurd", zei hij nog over zijn spectactulare val. De Zuid-Afrikaan kwam er vanaf met schaafwonden.