Bernhard Kohl: 'Wil morgen bolletjes behouden'
Foto: photo news
Revelatie Bernhard Kohl is in het bezit van de bolletjestrui en staat nog steeds knap tweede in het klassement. Maar naast zijn schoenen lopen doet de Oostenrijker nog lang niet: "Ik ben blij dat ik kon volgen".
"Het was een mooie dag, maar ik ben nu zeer moe. Ik ben steeds bij Schleck en Sastre gebleven, die ik goed kon volgen," vertelde Kohl over de 16de rit. "In een rit als vandaag moet je de hele tijd alles geven, maar in de afdaling moet je niet te veel risco’s nemen. Die dertig seconden die Menchov verliest, kunnen wel heel belangrijk zijn met het oog op de tijdrit."

"Of de favorieten elkaar beloerden? Het was een lastige dag. De wind zat op kop. Sastre en Valverde hebben geprobeerd weg te raken. Bovendien was CSC alweer zeer sterk en morgen zullen ze dat allicht ook zijn. Het wordt een zware dag", blikt Kohl vooruit. "Op l’ Alpe-d’Huez nog steeds met de bolletjestrui staan, dat zou heel mooi zijn. Aan winst morgen denk ik niet. Ik zal al blij zijn als ik morgen weer bij de favorieten zit."