Maxime Monfort: 'Ik klom beter dan ooit'
Foto: photo news
Onze landgenoot Maxime Monfort had dinsdag lange tijd zicht op de witte trui - die van de beste jongere, maar moest in de slotklim toch nog Andy Schleck laten voorgaan. In de afdaling kwam Monfort bovendien ten val.
"Of ik aan die witte trui heb gedacht? Andy Schleck was toch duidelijk sterker. Nibali en Kreuziger zijn bijna van hetzelfde niveau als ik. Als Schleck geen slechte dag heeft, is er niets aan te doen", zei Monfort na afloop. De jonge Belg kwam in de afdaling van de laatste klim nog ten val, maar kwam er vanaf met enkele schaafwonden. Monfort blijft derde in het jongerenklassment, na Schleck - die na het geel van broer Frank ook het wit in de familie haalt - en Kreuziger. Nibali zakt van de eerste naar de vierde plaats.

"Het is vreemd. Ik had superbenen op de Lombarde. Ik klom beter dan ooit. maar op de Bonnet was ik plots zo slecht. De eerste helft van de klim was ik nog goed, maar na de aanval van Valjavec ging het licht uit. Ik denk dat ik ook een fringale had, een geeuwhonger. Ik moet Sylvain Chavanel bedanken voor het goede werk dat hij heeft gedaan. Een bedankje voor Parijs-Nice (Chavanel won daar een rit, red.). Morgen wordt een lastige dag. We zien wel.", aldus nog de beste Belg in het klassement.