De Deense wielrenner Michael Rasmussen vecht zijn dopingschorsing van twee jaar aan bij het Internationaal Sporttribunaal (TAS), zo bevestigde de organisatie in Lausanne dinsdag.
"De Deense renner verzoekt de annulatie of kwijtschelding van de twee jaar schorsing die hem vorige maand werd opgelegd door de Monegaskische wielerfederatie nadat hij een inbreuk beging op het antidopingreglement van de Internationale Wielerunie (UCI)", meldt het TAS in een mededeling.

Rasmussen werd op enkele dagen van het einde van de Tour 2007 als drager van de gele trui uit de race gezet door zijn ploeg Rabobank omdat hij zou gelogen hebben over zijn verblijfplaatsen in aanloop naar de wedstrijd. Hij had aan de UCI gezegd dat hij in Mexico trainde terwijl hij eigenlijk in Italië en Frankrijk verbleef.

De 34-jarige Deen werd door zijn Nederlandse ploeg de deur gewezen maar kreeg van een rechtbank in Nederland wel een schadevergoeding van een miljoen dollar toegewezen wegens onrechtmatig ontslag. Door de Monegaskische federatie, waar hij licentiehouder was omdat hij er woont, werd Rasmussen voor twee jaar geschorst.

In de mededeling benadrukt het TAS dat de zaak niet voor september zal worden behandeld.