'Meer jobs nodig'
Foto: belga
Meer jobs zijn de beste remedie tegen de stijgende armoede. Dat zegt Open VLD-voorzitter Bart Somers naar aanleiding van de berichtgeving over een efficiëntere armoedebestrijding in Nederland.
Dat de armoede bij onze noorderburen afneemt en bij ons toeneemt, heeft volgens de Vlaamse liberalen te maken met de hogere activiteitsgraad in Nederland.

'Deze cijfers leggen nog maar eens de vinger op de wonde. Willen we onze sociale zekerheid levensvatbaar houden, dan moeten er meer mensen aan de slag. Meer jobs zijn duidelijk de beste garantie tegen armoede. Werk maken van meer werk, moet meer dan ooit de prioriteit worden van deze regering', zegt Somers dinsdag in een mededeling.

Somers benadrukt dat een hogere activiteitsgraad en langere carrières het economisch weefsel versterken en belangrijk zijn voor de verankering van ons solidariteitssysteem.

'Het is op zich al onaanvaardbaar dat een land als België nog steeds zoveel armoede kent. Maar in de nabije toekomst zal de vergrijzing ook nog eens met volle kracht toeslaan. Dat zal nog meer druk zetten op onze sociale zekerheid, op ons pensioenstelsel. We mogen absoluut niet toelaten dat onze welvaart smelt als sneeuw voor de zon. De ambitie van de overheid om meer jobs te creëren, moet daarom meer wind in de zeilen krijgen'.

Open VLD herhaalt tot slot nog eens welke volgens haar de recepten zijn voor een hogere activiteitsgraad: lagere lasten voor burgers en bedrijven en het opvoeren van het activeringsbeleid voor werklozen.