Gruwelfoto zet Italië op stelten
Foto: epa
NAPELS - In Italië heeft een foto van twee dode Roma-meisjes op een populair strand voor grote verontwaardiging gezorgd. Op de achtergrond van de met handdoeken bedekte lijken zit een koppel te zonnebaden.
De foto werd zondag genomen op het strand van Torregaveta bij Napels. Volgens de Italiaanse kranten waren Violetta (14) en Cristina (16) naar het strand gekomen samen met hun 9-jarig zusje Diana en hun nichtje Manuela (16). De vier meisjes probeerden er speelgoedjes te verkopen aan de zonnebaders. Het was echter erg warm en de meisjes besloten al gauw verfrissing te zoeken in het water.

Violetta en Cristina gingen daarbij te ver in zee. Ze werden verrast door een grote golf en gingen kopje onder. De 2 andere meisjes sloegen alarm op het strand, maar er kon geen hulp meer baten. De lichamen van de twee meisjes werden door redders op het strand gelegd en bedekt met handdoeken. Hun zusje en nichtje werden door de politie meegenomen om contact op te nemen met de ouders. Nadien gingen heel wat mensen gewoon door met zonnebaden. Pas een uur later werden de lijkjes weggehaald.

'Schokkende onverschilligheid'

De Italiaanse media reageren geschokt op het verhaal. Ze omschrijven het schrijnende voorval als demonstratief voor de steeds grotere onverschilligheid in het land. Vooral de aartsbisschop van Napels, Crescenzio Sepe, toonde zich verontrust. Hij hekelde in de krant La Repubblica de 'trieste en verontrustende onverschilligheid', die volgens hem veel erger is dan het afvalprobleem waarmee Napels wereldwijd haar reputatie schade heeft berokkend.