Peaches Geldoff nam overdosis
Peaches verscheen maandagavond alweer op de rode loper. Foto: epa
Peaches Geldof is zondag bijna overleden aan een overdosis drugs. De 19-jarige dochter van Bob Geldof dankt haar leven naar verluidt aan een vriend, die haar mond-op-mondbeademing gaf tot de hulpdiensten arriveerden.
De hulpdiensten werden zondagmiddag naar het huis van Peaches in het noorden van Londen geroepen. Een woordvoerder van de Londense ambulancediensten zei dat Peaches na de tussenkomst van de ambulanciers niet in een ziekenhuis moest worden opgenomen. Volgens de Britse tabloïd The Sun kon Peaches gedurende enkele minuten niet ademen en gaf een vriend haar mond-op-mond. Eerder dit jaar werd ze al gespot toen ze drugs kocht.

Bob Geldoff is het gedrag van zijn dochter grondig beu. De 56-jarige zanger van de Boomtown Rats heeft haar gevraagd om opnieuw bij hem in te trekken. De moeder van Peaches, tv-presentatrice Paula Yates, stierf in 2000 aan een overdosis.

Peaches zelf lijkt weinig last te hebben van haar druggebruik. Maandagavond verscheen ze alweer op de rode loper tijdens de première van de nieuwe Batman film The Dark Knight in Londen. Ze ontkende daar dat ze een uitgangsverbod kreeg van haar vader.