Geen Robinho in Braziliaanse selectie
RIO DE JANEIRO - De Braziliaanse aanvaller Robinho (Real Madrid) heeft maandag forfait gegeven voor de Olympische Spelen van Peking. De artsen van Real Madrid ontdekten maandag een liesblessure bij de spits en vroegen de Braziliaanse bond (CBF) om Robinho van de olympische lijst te schrappen. De CBF stemde daar mee in, al was dat niet van harte. De plaats van Robinho wordt ingenomen door de 21-jarige middenvelder Ramires van Cruzeiro de Belo Horizonte.
De blessure van Robinho werd pas daags voor diens komst naar Brazilië officieel vastgesteld en dat viel niet in goede aarde bij de CBF, die vindt dat Real Madrid weinig respect toont voor de Braziliaanse bond.

'Wij waren op de hoogte van de blessure, maar denken dat Robinho fit zou geraakt zijn voor het olympisch toernooi', klinkt het bij de CBF. Dat de blessure niet echt ernstig is, moet ook blijken uit het feit dat de speler ondertussen met Real Madrid wel is meegereisd naar het traingingskamp in het Oostenrijkse Graz.

Ook Robinho zelf lijkt niet echt opgetogen. 'Dit is een beslissing van Real Madrid. Ik moet die respecteren', liet hij weten. Volgens zijn manager zit de speler in de put.

Robinho was één van de drie spelers boven de 23 jaar in de Braziliaanse selectie. Brazilië neemt het in Peking onder meer op tegen België.