KNOKKE-HEIST - De Knokse chocolatier David Maenhout heeft bij de start van het paardenspektakel Cavalia in Knokke-Heist een nieuwe praline ontwikkeld op basis van paardenmelk. Volgens Maenhout gaat het om een primeur. Hij combineerde paardenmelk met pâte fruits van vurige bloedsinaas en donkere chocolade van Callebaut. Op de praline staat een trendy afbeelding van een paardenkop.
David Maenhout of Chocolatier M is met zijn paardenpraline niet aan zijn eerste experiment toe. Eerder lanceerde hij al de ’Knokke-Heist’- en de ’Zoute’-pralines. Hij experimenteerde ook al met pralines op basis van komkommer en kardemom. 'Voor mij is niet te gek', zegt de Knokke-Heistenaar die intussen leverancier is geworden bij enkele toprestaurants in België en het Verenigd Koninkrijk.

Het wereldbefaamde Canadese paardenspektakel Cavalia blijft nog tot 30 augustus in Knokke-Heist. Er zijn al bijna 30.000 tickets verkocht voor de shows gebracht door 37 artiesten en meer dan 60 paarden.