MONROVIA - De voorbije dagen zijn 600 tot 700 burgers om het leven gekomen bij de gevechten in de Liberiaanse hoofdstad Monrovia tussen de opstandelingen en regeringstroepen. Dat heeft de Liberiaanse minister van Defensie, Daniel Chea, vanmorgen gezegd. Ondertussen hebben inwoners van Liberia tientallen dode lichamen voor de Amerikaanse ambassade neergelegd.
Volgens Chea werden gisteren ,,minstens zestig burgers" gedood bij granaatbeschietingen in het centrum van de hoofdstad. Daar wordt intussen nog steeds hevig gevochten tussen het leger van president Charles Taylor en strijders van de rebellengroep LURD. Er heerst grote chaos in de stad.

De leider van de LURD-rebellen (Libériens unis pour la réconciliation et la démocratie), Sekou Damate Conneh, bevestigt vandaag dat zijn troepen zullen blijven vechten tot zij de hoofdstad volledig controleren. De LURD bevecht al vier jaar het regime van president Taylor.
Boze burgers hebben slachtoffers van de gevechten voor de Amerikaanse ambassade neergelegd. Zij willen dat de Amerikanen een vredesmacht leiden die een einde moet maken aan het geweld.