LOS ANGELES - De Amerikaanse zanger Michael Jackson is verontwaardigd over een wetsvoorstel waardoor muziekpiraterij op het internet een federale misdaad zou worden waarop gevangenisstraffen staan.
,,Het idee om liefhebbers van muziek, waarbij veel adolescenten horen, naar de gevangenis te sturen omdat ze muziek hebben gekopieerd, slaat me met verstomming'', aldus de woorvoerder van de zanger. ,,Muziek kopiëren is illegaal, maar gevangenisstraffen mogen niet het antwoord zijn.''

Volgens de woordvoerder is Michael Jackson van mening dat de parlementsleden het probleem slecht proberen op te lossen met het wetsvoorstel van 16 juli, dat gevangenisstraffen voorziet voor het illegaal kopiëren van muziek en films van het internet. Michael Jackson denkt dat er eerder een technologische oplossing moet worden gezocht om internetpiraterij tegen te gaan.

,,Hier in Amerika hebben we de gewoonte om te vernieuwen en niet om strafmaatregelen op te leggen. We moeten de mogelijkheid onderzoeken van nieuwe technologieën. Het zijn de fans die het succes bepalen van de muziekindustrie, en dat mogen we niet vergeten'', voegde de zanger er aan toe.