BRUSSEL - Gisteravond luisterden volgens de politie 35.000 personen naar het concert op het Poelaertplein ter gelegenheid van de nationale feestdag. 100.000 toeschouwers stroomden voor het vuurwerk naar het Paleizenplein.
Twintig Belgische artiesten, onder wie Will Tura, Praga Khan, Jasper Steverlinck, Sandra Kim en Toots Thielemans, kwamen naar op het Poelaertplein aan het Justitiepaleis voor het concert ,,Van A tot Z''. Ook Hooverphonic, dat niet op het programma stond, kwam voor de koninklijke familie spelen.

De koninklijke familie woonde het concert bij. Toen de artiesten rond 22 uur 'Happy Birthday' brachten ter ere van het tienjarig koningschap van koning Albert kwam de vorst, samen met de koningin, het podium op. De koning dankte de regering, de organisatoren en het publiek voor de twee dagen feest.

De avond werd traditiegetrouw afgesloten met het vuurwerk op het Paleizenplein. De plaats waar het vuurwerk plaatsvond moest om 22.30 uur worden afgesloten omdat het plein al verzadigd was met toeschouwers. Rond 23.40 uur gingen de eerste vuurpijlen de lucht in. Rond middernacht was het spektakel afgelopen en keerde het gros van het volk huiswaarts. Er waren geen incidenten.

Het Rode Kruis heeft wel bijna 200 personen moeten verzorgen die zich hoofdzakelijk onwel voelden of gedehydrateerd waren. Twintig onder hen moesten worden afgevoerd naar het ziekenhuis.