SKOPJE - Een Macedonische journalist wordt beschuldigd van twee moorden op oudere vrouwen, zaken waar hij zelf over schreef. De politie onderzoekt momenteel zijn mogelijke betrokkenheid bij nog twee moorden. De journalist, de 56-jarige Vlado Taneski, is gearresteerd en zit hangende het onderzoek vast.
De politie begon de journalist te verdenken na het lezen van artikelen van zijn hand in de krant Utrinski Vesnik. Daarin noemde hij details over de zaak, die de politie niet had vrijgegeven.

Later werd DNA op de lichamen van twee slachtoffers gevonden dat overeenkwam met dat van de journalist. Vrijdag werd Taneski opgepakt in zijn woonplaats Kicevo. Zijn huis en tweede woning in een nabijgelegen dorp zijn doorzocht.

Drie slachtoffers, in leeftijd variërend van 56 tot 65, werkten als schoonmaakster in zijn wijk. Hun lichamen werden op verschillenden plaatsen in nylon zakken gevonden, seksueel en fysiek mishandeld en gewurgd met een telefoonsnoer.

Een vierde vrouw van 78, die wordt vermist, is volgens de politie mogelijk ook slachtoffer geworden van de moordende reporter. Voor zijn artikelen interviewde hij familieleden van de slachtoffers en vroeg hun onder meer om foto’s.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in