De Duitser Martin Kaymer heeft zondag in München het BMW International golftoernooi op zijn naam geschreven. Op de North Eicheriedt golfbaan had de 23-jarige Kaymer voor de aanvang van de ultieme ronde maar liefst zes slagen voorsprong.
Tijdens de laatste ronde liet het nummer één van Duitsland het echter afweten. Zo moest hij twee bogeys en een triple bogey noteren. Gelukkig lukte hij aan het einde van zijn ronde nog twee birdies. Met zijn totaalscore van 273 slagen, vijftien onder par, telde hij evenveel slagen als de Deen Anders Hansen die een ultieme ronde in 67 slagen lukte.

Het duo moest in een play-off bepalen wie het hoogste schavotje mocht beklimmen. Het was Hansen die onmiddellijk in de fout ging en zes slagen nodig had voor het par-5 achttiende hole, de scherprechter. Kaymer lukte daarentegen nog een birdie en kon in extremis dan toch de overwinning binnen halen.

Het was meteen de tweede zege van het seizoen voor het supertalent uit Mettman. In het begin van het seizoen won hij het Abu Dhabi Golf Championship. De zege was goed voor een slordige 333.330 euro, het grootste bedrag dat hij ooit won in zijn nog jonge professionele golfloopbaan. Hij wipt meteen naar de zevende plaats op de Europese ranking en is nu al een kandidaat voor het Europese Ryder Cup-team in september.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig