De Crem 'kan toch niet op rolschaatsen naar het buitenland'
'Ik kan toch moeilijk met de fiets of met rolschaatsen naar het buitenland gaan?' Minister van Defensie Pieter De Crem heeft zondag in De Zevende Dag de kritiek weggewuifd dat hij te veel vliegt en in het buitenland vertoeft.
De CD&V-excellentie zegt zich helemaal niets aan te trekken van de kritiek.

De Crem stond de vorige legislatuur als oppositieleider in de Kamer op de eerste rij om toenmalig Defensieminister André Flahaut (PS) de volle laag te geven wanneer die telkens weer in het buitenland zat en dus niet in het parlement aanwezig kon zijn.

Nu hij zelf aan het roer van Defensie staat, krijgt hij van de oppositie dezelfde kritiek te horen. Dat gebeurde deze week nog, toen de bevoegde Kamercommissie discussieerde over de nieuwe missie van Belgische militairen in Afghanistan terwijl De Crem in Afghanistan zelf zat.

In het VRT-programma De Zevende Dag zei de minister zich van de kritiek helemaal niets aan te trekken. Die is volgens hem ingegeven door naijver en jaloersheid 'van mensen die vroeger met de minister mochten meevliegen en dat nu niet meer kunnen'.

De Crem wees er ook op dat het Belgische leger vijf of zes buitenlandse missies heeft en dat vergaderingen van de NAVO soms in het buitenland plaatsvinden.

'Ik kan toch niet met de fiets of met rolschaatsen naar het buitenland gaan? Dit maakt op mij helemaal geen indruk', verklaarde de minister.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig