Schouppe opgetogen over verkoop ABX
Foto: belga
Staatssecretaris voor Mobiliteit en gewezen spoorbaas Etienne Schouppe (CD&V) reageert zondag verheugd op de verkoop van ABX Logistics aan de Deense transportgroep DSV. Schouppe verwijst naar de eerdere contacten tussen ABX en de Deense groep en spreekt van een 'billijke verkoopprijs'.
De Deense transportgroep DSV kondigde zaterdag aan dat het een akkoord heeft ondertekend met 3i, het ABX management en andere aandeelhouders om alle aandelen te kopen van XB Luxembourg Holdings, de Belgische moedermaatschappij van ABX Logistics. De globale prijs van het volledige aandelenkapitaal bedraagt 750 miljoen euro.

Staatssecretaris Schouppe Etienne Schouppe reageert tevreden. 'Reeds begin 2002 hebben tussen beide bedrijven besprekingen plaatsgevonden, maar die hebben wegens demarches bij de Europese Commissie niet tot resultaat geleid. Ik kan enkel mijn tevredenheid uitspreken dat de fusie van DSV en ABX toch kan doorgaan tegen een redelijke waardering, boven de basisinvestering en de herstructureringskosten', luidt het zondag in een reactie.

Volgens Schouppe zijn beide netwerken 'complementair' en ontstaat er door de transactie 'een actor van wereldformaat die het Belgische bedrijfsleven wereldwijd mooie diensten kan leveren'.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in