Doelman Edwin Van der Sar stopt bij Oranje. De 37-jarige Nederlandse recordinternational (128 interlands) maakte dat zaterdag bekend na de uitschakeling op het EK tegen Rusland. Hij staat komend seizoen nog wel bij Manchester United onder de lat.
'Het is mooi geweest. Mijn besluit staat vast', zei de doelman die op 7 juni 1995 tijdens de verloren uitwedstrijd bij Wit-Rusland (1-0) in Oranje debuteerde.

Van der Sar is is voorlopig de enige international die na de nederlaag van het Nederlands elftal tegen Rusland (1-3) niet meer terugkeert bij Oranje.

Giovanni van Bronckhorst (33) wilde nog niet vooruitlopen op een afscheid als international. 'Daarvoor is de nederlaag tegen Rusland nu nog te vers', verklaarde hij. 'Ik moet alles maar even op een rijtje zetten.'

André Ooijer, die op 11 juli zijn 34e verjaardag viert, sprak na de nederlaag tegen de Russen helemaal niet met de pers.

Ruud van Nistelrooij was wel duidelijk over zijn toekomst bij het Nederlands elftal. 'Ik zie geen enkele reden om niet door te gaan', zei de spits die dinsdag zijn 32e verjaardag viert.

Bondscoach Marco van Basten vertrekt naar Ajax. Hij maakt plaats voor Bert van Marwijk.