Greta D'Hondt eerste vrouwelijke voorzitter van Welzijnszorg
Greta D'hondt Foto: © Eric de Mildt
Voormalig CD&V-volksvertegenwoordiger Greta D'Hondt is de nieuwe voorzitter van Welzijnszorg, de socioculturele beweging voor armoedebestrijding. D'Hondt volgt Marcel Cloet op.
Dat meldt Welzijnszorg zondag. Na acht jaar en twee ambtstermijnen als voorzitter geeft Marcel Cloet de fakkel door. Volgens Welzijnszorg zal Cloet zich in het Brusselse parochieleven wel 'blijven inzetten voor kwetsbare mensen'.

Tijdens de algemene vergadering van 21 juni werd Greta D'Hondt aangesteld als nieuwe voorzitter. D'Hondt is daarmee de eerste vrouwelijke voorzitter uit de geschiedenis van Welzijnszorg.

D'Hondt was jarenlang actief in de christelijke arbeidersbeweging en zetelde van 1995 tot 2007 in het parlement. Zij zal nu de volgende jaren de raad van bestuur van Welzijnszorg leiden.

Welzijnszorg motiveert de keuze voor D'Hondt: 'Omwille van haar sociale ingesteldheid, haar pleidooien voor een maatschappelijk draagvlak voor kwetsbare groepen, en haar scherpe analyses wordt zij voor Welzijnszorg een belangrijke partner en trekker in de strijd tegen armoede', luidt het.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in