In de Noord-Westelijke Grensprovincie (NWFP) van Pakistan hebben islamitische militanten zestien ontvoerde christenen zaterdagnacht ontvoerd en zondag weer vrijgelaten.
Dat heeft de Pakistaanse eerste minister, Yousouf Raza Gilani, zondag bekendgemaakt. Een christelijke gemeenschap vierde zaterdagavond in een huis in Peshawar de geboorte van een baby. Islamitische militanten voerden die avond een aanval uit op Peshawar en ontvoerden daarbij zestien leden van de gemeenschap. Volgens een commerciële zender werden twintig christenen ontvoerd.

Een van de christenen getuigde dat ze opgepakt werden door een bende bebaarde mannen met geweren. De gijzelaars werden meegenomen, maar het is niet bekend waar ze tijdens de nacht van zaterdag op zondag werden vastgehouden.

Premier Gilani veroordeelde de ontvoering al en benadrukte dat de Pakistaanse overheid een onderzoek zal instellen over het incident. In de provincie NWFP, die grenst aan Afghanistan, zijn veel islamitische militanten actief die bij de taliban aanleunen.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in