Het kernkabinet heeft vanmorgen een akkoord bereikt over de nota die vrijdag moet dienen als basis voor de sociaal-economische ministerraad. Dat is vernomen bij de woordvoerder van premier Yves Leterme.
De premier en de vicepremiers bogen zich donderdagmorgen al voor de derde keer deze week over de ministerraad van vrijdag. Zowel CDH als PS hadden woensdag nog opmerkingen op de nota van de eerste minister. De bezwaren werden ondertussen weggewerkt en alle coalitiepartners gaven groen licht voor de nota.

Mogelijk komt vrijdag ook het activeringsbeleid ter sprake op de speciale ministerraad. Het beheerscomité van de RVA - dat donderdag nog vergadert - moet wel eerst nog een advies afleveren over het dossier. Er zijn ook nog contacten gepland met de Vlaamse regering.

Vlaams minister van Werk Frank Vandenbroucke (SP.A) had immers nog opmerkingen over het voorgestelde beleid. Indien alles nog rond raakt, kan de ministerraad vrijdag al knopen doorhakken.

Tot slot maakte het kernkabinet samen met staatssecretaris voor Mobiliteit Etienne Schouppe nog een stand van zaken op over de luchthaven van Zaventem. Het CD&V-regeringslid kreeg de opdracht om het overleg met de gewesten voort te zetten over het baangebruik en de vliegroutes.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in